неділя, 14 травня 2017 р.


Вітаю усіх матусь і бабусь зі святом!
                                    Будьте здорові і щасливі!



Мама – перше слово, вимовлене дитиною. 
В ньому захована неосяжна любов, зворушлива ніжність і турбота матері про своєму чаді. 
Саме материнство є початком всіх початків, джерелом людського життя.

 І так важливо знати, звідки бере свій початок історія походження свята День матері.
 І потрібно завжди пам’ятати тих, що привели нас у це життя, не спали ночами у нашої колиски і благали Господа про щастя й здоров’я для свого малюка.
Але значно пізніше стали відзначати безпосередньо День матері. 
Історія виникнення свята відноситься до 20-го століття, але подібні заходи проводилися набагато раніше в Великобританії, починаючи з 17-го століття, і носили назву «Мамине неділю». 







По мірі того, як християнська релігія поширювалася по Європі, свято стало популярним серед прихожан і відзначався як День Матері Церкви – найсильнішої захисниці, що оберігає від зла і дає нове життя. 
В День матері, дата якого припадала на робочий день, всіх жінок відпускали з роботи раніше, готувався спеціальний «материнський торт» для створення святкового настрою.
Приблизно в цей же період часу свято, подібний англійському, з’явився і у Франції, в провінції Шампань, а також у Валоні (Бельгія).
 Трохи пізніше, в 19-му столітті, свято День матері почали відзначати жителі штату Західна Віргінія (США). 
Історія свята День матері тісно пов’язана з ім’ям Анна Джарвіс. Саме ця мешканка Філадельфії в 1907 році вперше виступила з ініціативою заснувати свято, в який би жителі Америки шанували своїх матерів. 

Вже в 1910 році така дата з’явилася в календарі штату Віргінія. 
А трохи пізніше, в 1913 році був офіційно затверджений свято День матері, дата святкування якого в різних країнах припадає на різні періоди року. 
Саме з тих пір стало загальноприйнятим в цей день дарувати своїм мамам квіти, подарунки, листівки з поздоровленнями, влаштовувати концерти та різноманітні святкові заходи.



  


        
 








1 коментар:

  1. Дякуємо!!! Дуже приємно!!! Вас також зі святом! Ви багата мама, у вас 32 дітей!!! Терпіння вам і міцних нервів!!! Ми вас цінуємо, поважаємо і любимо!!!

    ВідповістиВидалити