середа, 21 вересня 2016 р.

21 вересня -Міжнародний день миру

Міжнародний день відзначають у всьому світі за ініціативою Генеральної Асамблеї ООН як день всесвітньої відмови від  насильства і вогню. Його почали святкувати 1982.  До 2001 року цей день святкували кожен третій вівторок вересня у день відкриття ООН. У цей день ООН закликає всі країни зупинити військові дії і хоча б на 24 години припинити проливати кров.. Тільки мирні переговори та вирішення наявних проблем шляхом діалогу і компромісних рішень можуть дати дійсно відчутні результати і користь для всього людства.Невід'ємною процедурою початку святкових заходів служить символічний дзвін «Дзвона миру». Цей дзвін був відлитий з монет, які зібрали діти з 60 країн світу. На дзвоні красується напис, якиий відома багатьом: «Хай живе загальний мир у всьому світі». Його подарувала Японія ООН в 1954 році. Церемонія триває приблизно 15 хвилин, в ході якої обов'язково є місце і хвилині мовчання, в пам'ять про тих, хто загинув у військових конфліктах. Церемонія завжди проходить за участю Генерального секретаря ООН, який і дзвонить у «Дзвін миру».
До слова сказати, цей дзвін дзвонить всього два рази на рік. Перший раз його можна почути навесні, у день весняного рівнодення, а другий раз — вже з нагоди святкування «Міжнародного дня миру».
Бажаємо Вам мирного неба, оскільки лише воно відкриває перед людством перспективи, не зводячи їх до боротьби за виживання!



Дякую Щасливій Лілії Юрівні, Камінській Валентині Іванівні та Остапюк Мар'яні Михайлівні за те, що допомогли відтворити гирлянди миру!

Ось так проходив у нас сьогодні день ... 


  






Немає коментарів:

Дописати коментар